FNRS


De FNRS staat voor Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Het is een brancheorganisatie die de belangen van de leden behartigt.
De FNRS werd in 1930 opgericht als Federatie van Nederlandse Rijscholen. In 2003 is de naam veranderd in Ruitersportcentra. De FNRS licht consumenten voor en zet zich in om verantwoord en veilig te leren paardrijden. Ruiters van een FNRS manege zijn verplicht om lid te worden van de KNHS en ontvangen een ruiterpaspoort waarmee ze deel kunnen nemen aan wedstrijden en opleidingen.

Waar en wanneer kan ik me opgeven?

Bij de meeste FNRS ruitersportcentra kun je op een manegepaard of pony mee doen aan een FNRS wedstrijd, zo ook bij Manege de Paardesprong. Ongeveer 1 keer per maand word er een FNRS wedstijd georganiseerd dit kan dressuur of springen zijn. Mocht je het leuk vinden om deel te nemen aan de wedstrijden dien je een geldig paspoort te hebben (krijg je thuis gestuurd zodra je je bij ons hebt aangemeld/ les overeenkomst heb ondertekend). Elk jaar betaal je een FNRS lidmaatschap €29,50 en kan je bij ons dan een jaarzegel krijgen achter de bar zodat je paspoort "up to date" blijft.
Zodra er wedstrijden gepland staan worden deze gedeeld via facebook/instagram maar ook vaak via flyers in de kantine en op de website onder het kopje agenda. Via de website is het dan mogelijk om je op te geven via een formulier waar je je gegevens invult. Daarna krijg je een bevestiging van je inschrijving. Op de aanmeldpagina kan je de deelnemerslijst vinden, daar kan je zien of je op de lijst staat of als reserve. 

 

Hoe weet ik hoe laat ik moet rijden?

Ongeveer een week voor de geplande wedstrijddatum kan je de startlijst vinden op de website (zie button hieronder) en evt. ook in de kantine. Op de lijst staat aangegeven welke klasse, welk paard en welke tijd je start. Ook kan je zien hoe laat de prijsuitreiking ongeveer is. Houdt er altijd rekening mee dat de startlijst de avond ervoor nog gewijzigd kan worden. Check dit dus altijd op de dag zelf nog een keer.

Voor vragen over de FNRS kan je bij Daphne terecht.

Wil je meer informatie over de FNRS dressuur proeven? Klik dan op de button hierboven.

Wil je meer informatie over de FNRS spring- wedstrijden? klik dan op de button hierboven

Bekijk hier de startlijst van de FNRS wedstrijd.