Paarden en pony's


Chica

Chica is onze jongste spruit. Het is een muildierveulen van ongeveer 6 maanden oud. Deze merrie is dus een kruizing tussen een paard (moeder Amora) en een ezel. Dat er ezel in zit is niet te missen door die grote oren, maar ook kan ze al behoorlijk koppig zijn. Ondanks dat is het verder een echte kroelkont en gek op aandacht. Op dit moment is staat ze niet meer bij haar moeder en hangt ze nu heel erg aan Perry haar nieuwe vriendje. Alleen staan vind ze ook echt niet leuk. 

Lees meer »

Ginn

Ginn is een 4 jarige bruine ruin met een stokmaat van 1.62. Hij is een Iers rijpaard en is als pensionpaard bij ons gekomen. Na geen goed klik te hebben, hebben wij besloten hem over te kopen. Tot dusver bevalt dat behoorlijk goed en is hij erg geliefd. Op het moment heeft hij met zadelen wat pubergedrag en kan hij wat lelijk doen, maar verder is het een echte knuffel. Met rijden is het een fijn paardje die met een zachte hand goed kan nageven en van zichzelf lekker vlot is. Ook al is hij een beetje scheef.

Lees meer »

Amora

Amora is een 7 jarige Cruzado merrie met een stokmaat van 1.50. Zij is samen met haar veulen Chica in de zomer van 2023 bij ons gekomen. Een Cruzado is een spaans ras. Het is een lieve merrie, met wel wat pit. Ze wordt dan ook vaak Speedy Gonzalez genoemd. Sinds november 2023 loopt ze in de lessen mee en dit pakt ze super op. Ondanks dat ze vrij vlot is, is ze namelijk wel behoorlijk nuchter en kijkt ze niet zomaar ergens van op.

Lees meer »

Tina

Tina is onze meest recente aanwinst. Ze was eigenlijk bedoeld als pensionpaard maar doordat het toch niet helemaal klikte is ze bij ons de lessen in gegaan. Het is een Ierse merrie van 3 jaar! Ze is dus echt nog heel jong en mist hier en daar nog wat balans en ze moet dan ook nog veel leren. Maar verder doet ze het al ontzettend goed in de lessen en is ze hartstikke braaf voor haar leeftijd. Ze is dan ook al behoorlijk geliefd, ze is misschien niet de aller knapste, maar daar is niets mis mee. Ze moet namelijk ook nog een beetje groeien dus ze heeft gewoon nog wat tijd nodig om te groeien en te bloeien. 

Lees meer »

Zoë

Zoë is onze nieuwste aanwinst. Ze staat al wel een paar jaar bij ons gestald, maar dan voorheen als pensionpaard. Nu rijdt ze mee in de manegelessen als goed leerpaard. Ze is erg lief en lekker vlot, daarnaast heeft ze in het M dressuur gelopen en kan ze dus al best wat leuke oefeningen. Ook het springen begint ze al aardig door te krijgen, ook al wilt ze soms dan nog wel eens wat te hard gaan. Ondanks haar lieve karakter heeft ze soms wat merrie gedrag, maar dat nemen we der voor lief. Kan ook niet anders met zo een knap smoeltje.

Lees meer »

Harvey

Harvey is een 19 jarige dartmoor pony en het beste maatje van Hunter, waar hij samen mee in een 2-span heeft gestaan. Het is al wel aan de grijze haren te zien dat hij wat ouder aan het worden is, maar in de les loopt hij als de brandweer. Hij laat dus graag even zien dat hij nog graag aan de bak gaat en ook hard wil werken. Daarnaast is het een hele lieve pony die gek is op een lekkere poetsbeurt.

Lees meer »

Hunter

Onze Hunter is een 16 jarige dartmoor pony ruin, het is een kleine jongen maar soms een grote boef. Het is echt een schatje om te zien en hij kan ook zeker hard lopen. Alleen soms is hij even z'n maatje Harvey kwijt en gaat hij op het midden stilstaan om hem te zoeken. Ze staan namelijk al heel lang samen en zijn echt dikke vrienden. Zo hebben ze samen in een 2-span gestaan en hebben ze zowel dressuur als springen gereden. Springen wordt Hunter dan ook erg gelukkig van en dan doet hij z'n uiterste best. 

Lees meer »

Blizzard

Blizzard is een stoere D-pony ruin met een hele grote trukendoos om het zo te zeggen. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niets donders en bliksems omdat het zo’n dondersteen is😎. Daarom loopt hij dan ook vaak in de gevorderde lessen, maar toch is hij ook best geliefd door de wat jongere ruiters. Waarschijnlijk komt dat door z'n mooie vachtkleur en omdat hij best wel humor heeft (naja soms vinden wij de dingen die hij doet iets minder grappig). Zo wilt hij met pony voetbal nog wel eens op de bal gaan zitten, dit heeft hij ook wel een geprobeerd in de struiken, maar dat zat waarschijnlijk toch niet zo lekker🤦‍♀. Hij heeft nou eenmaal een eigen willetje. Naast alle streken kan hij ook prima z'n best doen, veel ruiters/amazones leren namelijk aan de teugel rijden op hem, omdat hij dat zo goed kan😊. Springen is niet helemaal z'n ding, dat doet hij dan ook liever niet. Buitenritten daarentegen vind hij wel superleuk. Dat doet hij dan ook hartstikke braaf en hij kan dan zelfs snel zijn, wat mensen vaak niet verwachten😜.Komen jullie ook eens kijken bij deze eigenwijze schimmel?

Lees meer »

Charlie

Mijn naam is Charlie. Ik ben vrolijke ruin met en stokmaat van 1.66 m. Voorheen is Sander altijd mijn eigenaar geweest. Samen hebben we veel wedstrijden gereden en ben ik uitgebracht in het Z1. Toen we ons doel bereikt hadden mocht ik manege paard worden, zodat ik door mijn ervaring  als goed leerpaard kan dienen. 

Lees meer »

Donald

Ik ben Donald, een knappe maar vooral ook nieuwsgierige ruin van 5 jaartjes jong. Ik ben dan ook pas net begonnen met het vak als manegepony. Ondanks dat ik net begonnen ben, heb ik al een hele grote fanclub! Op 3 jarige leeftijd ben ik ergens anders zadelmak gemaakt en daarna op de manege nog verder doorgereden. Maar door m’n jonge leeftijd mocht ik in de tussentijd nog een aantal maanden op de wei staan samen met m'n maatje Nico, één van Sander z'n jonge hengsten. Op het moment loopt ik wel weer in de manege lessen en ik pak het allemaal goed op, uiteraard moet ik nog wel het een en ander leren, maar dat is logisch. Ik kan soms wat aan de vlotte kant zijn, maar ik ben gewoon razend enthousiast. Ik ben ook altijd gek op aandacht regelmatig kom ik dan ook achter je aangelopen en kom je niet meer van me af, maar ik bedoel het goed hoor. Ik ben al voor een lange tijd maatjes met Feiko, wij werden dan ook nog wel eens door elkaar gehaald, omdat we vanaf een afstandje best wel op elkaar lijken, het enige verschil is dat ik de knapste ben van ons twee.

Lees meer »

Edward

Edward is nog niet heel lang bij ons. Het is een ruin en hij is 12 jaar oud, hij rijdt alleen meer als een vijfjarige. Hij heeft namelijk voornamelijk voor de kar gelopen in een 2-span. Nu ineens onder het zadel in z'n eentje lopen vindt hij soms nog wel eens lastig. Daarom loopt hij nog wel eens graag achter een ander aan, dat is net even wat makkelijker. Vooral het galopperen en het springen moet nog wat geoefend worden, maar dat is niet erg. Hij is in ieder geval ontzettend enthousiast. Het is ook echt een vrolijk dier om te zien die gek is op knuffelen, ook al is hij soms wat lomp. 

Lees meer »

Elisa

Ik ben Elisa, een echte merrie van +-1.60. Ik ben geschikt voor zowel jong als oud. Maar omdat ik een echte dame ben wil ik nog wel eens in discussie gaan met m'n ruiter. Ze kan dan een klein bokje geven, maar daar leer je van. Wijken kan ze als de beste, want ze is best wel lenig, ook al lijkt het niet zo door haar bouw. Hoeven uitkrabben vindt ik nog wel heel moeilijk om te doen, vooral bij m'n achterbenen vindt ik het een beetje gek. Buitenritten vindt ik wel heel leuk en dat doe ik dan ook braaf, alleen vooroplopen is wel een beetje spannend. Ik heb liever een dappere ruin voor m'n neus lopen.

Lees meer »

Feiko

Feiko is nog niet heel lang manegepony, maar hij doet het hartstikke goed. Deze knappe E-pony ruin heeft een gouden karakter en hij vindt aandacht echt fantastisch. Knuffelen en poetsen vindt hij dan ook heerlijk. Springen vindt hij nog wel een beetje moeilijk, maar hij doet altijd erg goed z’n best. Dressuurmatig kan je altijd wel een lekker rondje met hem rijden, maar alleen zijn in de baan vindt hij echt niet leuk. Het liefst loopt hij dan ook de hele dag samen met z’n beste maatje Donald. Je moet vaak ook goed kijken dat je wel het juiste paard pakt, want deze twee lijken heel erg op elkaar.

Lees meer »

Gigi

Gigi is een lieve, maar vooral een nieuwsgierige schimmelmerrie van 8 jaar. Dit paardje heeft vaak een eigen wil, maar ze kan ook heel fijn lopen. Springen mag ze helaas niet meer, want dat is niet goed voor haar benen, ze kan dan ook iets te enthousiast worden. Op stal is ze makkelijk te vinden, ze staat namelijk altijd samen met haar grote liefde Charlie. Aandacht vindt ze toch wel het lekkerst, ze komt dan ook graag naar je toe voor een knuffel. Nog een leuk weetje, ze is hier op de manege geboren en opgegroeid net als Focus. Daarnaast is Gigi ook familie van Focus (halfzusje), want ze hebben dezelfde vader.

Lees meer »

Killian

Killian is onze 14 jarige Welsh pony ruin en deze knappe jongen is niet te missen door z'n edele snoetje en z'n mooie hals. Hij is erg lief en ook zeker niet de sloomste, Hij lijkt dus best wel op z'n maatje Mister X. Hij is samen met z'n vriendje opgegroeid en samen hebben ze ook al veel avonturen beleefd. Na een lange tijd in het 2-span gelopen te hebben en in België veel kinderen blij gemaakt te hebben zijn ze bij ons terecht gekomen. En wat zijn we blij met alle twee de knappe jongens (als ze zich een beetje schoonhouden tenminste).  

Lees meer »

Lady

Ik ben Lady en ik ben de allerkleinste van de manege. Ik ben namelijk een zwarte shetlander merrie van 23 jaar. Ik ben dan ook al een beetje een oude tante aan het worden. Dit zie je niet heel erg, want ik verberg al m’n grijze haren achter m’n enorme voorpluk. Het liefst word ik de hele dag lekker geborsteld en geknuffeld. Ik ben dan misschien niet groot, maar ik ben zeker groot genoeg om met iedereen te knuffelen; jong, oud ik geniet ervan. Ik moet alleen wel toegeven dat ik ook een beetje eigenwijs kan zijn. In de les vind ik het gewoon moeilijk om iedereen bij te houden met m’n korte beentjes, dus dan doe ik het maar wat rustiger aan. Springen doe ik dan ook liever niet, dat is namelijk veel te hoog voor mij. Had ik trouwens al verteld dat Mistral m’n beste vriendinnetje is?

Lees meer »

Massie

Massie is nog niet zo lang bij ons, maar we zijn ontzettend blij met deze kanjer. Deze E-pony ruin is van alle markten thuis en heeft bij z’n voorgaande eigenaren op hoog niveau in de dressuur (Z2) en springsport gelopen. Hij kan onze ruiters dan ook nog veel leren. Met springen wil hij graag altijd de snelste tijd halen en dan gaat ook z’n turboknop aan. Dit doet hij niet expres, hij wordt alleen een beetje overenthousiast. Verder is het een echte lieverd en z’n knappe koppie is dan ook niet te weerstaan.

Lees meer »

Mister X

Mister X is inmiddels al een tijdje bij ons. Mister is een 12 jaar oude Welsh pony ruin. Hij is gekomen samen met z'n maatje Killian. Ze hebben hun hele leven al samen gestaan en hebben zowel in een 2 span gelopen voor de kar, maar ook veel gesprongen en in de dressuur gelopen. Onze Mister is een echte knuffelkont en hij heeft ontzettend mooie lange manen die lekker gevlochten kunnen worden. Voor de kinderen erg leuk, maar voor hem net zo. Er is één pony die hij alleen niet zo lief vindt en dat is Lady. Waarom? Geen idee, misschien is hij jaloers omdat Lady ook zo knuffelig is.

Lees meer »

Mistral

Mistral is een manegepony die al voor een langere tijd mee gaat, maar daar is nog niets van te zien. Deze merrie is misschien niet meer de snelste en ze mag het ook al wel wat rustiger aan doen, maar het is nog steeds een pittige tante. In haar jonge jaren ging ze als een speer door de baan en soms komt dit nog wel eens naar boven. Met name wanneer ze een parcours mag springen, want dat vindt ze echt heel leuk. In al die jaren is ze beste vriendinnen met onze kleine lady, je zal ze dan ook altijd samen zien.Ze wilt jullie graag ontmoeten, hopelijk jullie haar ook!

Lees meer »

Perry

Mijn naam is Perry. Ik ben een van de trouwste manege pony’s die er is geweest! Ik heb namelijk al ruim 18 jaar ervaring en veel ruitertjes hebben dan ook op mij leren paardrijden. Nieuwe mensen vind ik soms nog wel een beetje spannend, maar als ik je wat beter ken, ben ik een echte knuffelkont en vind ik het heerlijk om lekker vertroeteld te worden. Nou moet ik er wel bij zeggen, ik ben altijd om te kopen met snoepjes. Ik kan af en toe ook nog wel eens ondeugend zijn en ik ben gewoon gek op eten. Dus als ik de voer kar zie staan, kan ik het niet laten om wat van de brokjes te proeven. Ook tijdens de lessen weet ik heel goed wat ik wel en niet mag, maar soms doe ik m’n ruiters nog wel eens uitproberen en dan haal ik wel eens wat boevenstreken uit. Ik ben nou eenmaal een hele slimme pony!

Lees meer »

Polly

Polly is op een bijzondere manier de manegelessen in gekomen, maar daar zijn we nog steeds hartstikke blij mee😊. Deze D-pony merrie loopt nu al wel wat jaartjes mee in de groepslessen en het is een slimme pony. Ze weet precies bij wie ze streken uit kan halen en daar maakt ze dan ook gebruik van🤫. Maar als je net nieuw bent, gedraagt ze zich voorbeeldig en is het een hele betrouwbare pony. Springen kan ze heel erg goed en dit doet ze met veel plezier, alleen soms vindt ze de hindernis net iets te spannend en dan gaat ze er toch liever langs😅. Lekker lang poetsen vindt ze heerlijk en op buitenrit gaan is toch wel het leukste van allemaal. Het liefst gaat ze dan zo hard mogelijk en dat kan ze ook🏇.

Lees meer »

Rocco

Ik ben Rocco, een grote lieve ruin die nog elke dag met veel plezier z’n rondjes loopt in de lessen. Doordat ik al wat ouder ben kan ik niet te vaak meer in de lessen mee lopen en dat vind ik soms wel een beetje jammer want ik doe het heel graag! Ik loop al een lange tijd mee in de manegelessen en als ik loop, ga ik als trein. Je zal dan ook niet verwachten dat ik al wat ouder ben. Vooral met springen ben ik soms niet meer te houden, want dat vind ik echt héél gaaf om te doen. Dressuur rijden kan ik ook heel goed hoor, want ik ben nog lenig genoeg om m’n zijgangen te lopen (vind ik). Eigenlijk ben ik geschikt voor alle soorten ruiters, omdat ik zo braaf ben. Alleen vanwege m’n grote moeten de wat jongere ruiters eerst nog groeien voor ze op me mogen rijden. Ik ben altijd heel goed te herkennen aan m’n grote witte bles, dat een beetje de vorm heeft van een hamer.

Lees meer »

Scarlet

Scarlet is een grote merrie met een pittig karakter. Ze kan met rijden nog wel eens schrikkerig zijn, maar als je haar wat beter kent kan je lekker met haar rijden😊. Ze is wel heel sterk, maar omdat ze zoveel power heeft kan ze ook heel mooi lopen. Springen kan ze als een van de beste, alleen kan ze zich soms wel een beetje (heel erg) aanstellen voor de sprong😅. Een echte merrie met een eigen wil om het zo te zeggen. Op stal is het soms wel een klus zijn haar te vangen, ze maakt er namelijk graag een spelletje van om weg te rennen🤦‍♀. Om die reden heeft ze dan ook standaard een halster om. Poetsen vindt ze prima, alleen borstelen bij haar hoofd kan nog wel eens spannend zijn. In de loopstal heeft ze sinds kort haar grote liefde gevonden. Dat is namelijk Sjaak, ze staan dan ook bijna altijd samen😍.Heb je zin in een leuke uitdaging, kom dan vooral met deze dame eens kennis maken.

Lees meer »

Sem

Mijn naam is Sem. Ik ben al een wat ouder paardje en doe het manege werk nog helemaal niet zo lang. Dat is helemaal niet te merken, omdat ik het hartstikke goed doe. Ik ben dan ook al echt het favorietje van vele, dat is ook niet zo gek aangezien ik super lief ben. Daarbij verwachten mensen vaak niet dat ik al wat ouder ben, aangezien ik nog zo vlot ben. Al die dressuuroefeningen loop ik dan ook gewoon met gemak en een paar sprongetjes maken zijn voor mij ook geen probleem. Wel heb ik een scheef voetje en daarom draag ik een springschoen, hieraan kunnen de ruiters mij ook altijd goed herkennen. Op stal heb ik al aardig wat vriendjes gemaakt, zo loop ik graag samen met m’n maatjes Feiko of Ruud

Lees meer »

Sjaak

Mijn naam is Sjaak en ik ben de grootste van de manege! Mijn stokmaat is namelijk +-1.84 en daarbij ben ik pas 6 jaartjes jong dus ik ben nog niet helemaal uitgegroeid. Ik loop nog niet heel erg lang mee in de lessen, ik vind sommige dingen dan ook nog best spannend en ik moet het vak dan ook nog wat beter leren. Met name de rechtergalop vind ik soms nog wel heel moeilijk en dan kan ik ook nog wel eens een klein bokje geven. Springen vind ik best wel leuk om te doen, alleen vind ik het nog wel een beetje spannend. Poetsen en tutten vind ik heerlijk en ik ben verder ook een echte knuffelkont. In de loopstal bij de andere paarden voel ik me al helemaal thuis en met name de merries vinden mij wel heel erg leuk. Daar heb ik natuurlijk geen problemen mee, ik ben nou eenmaal een grote knappe man, alleen met een klein hartje.

Lees meer »

Sjonnie

Ik ben Sjonnie, ook vaak Sjonnie de pony genoemd of Super Sjonnie. Ik ben een echte kindervriend! Veel kinderen leren op mij rijden, omdat ik ontzettend lief ben. Alle aandacht en knuffel zijn ook altijd welkom en onder het zadel ben ik een echte alleskunner. Dressuur vind ik niet het allerleukste, maar ik doe wel altijd netjes m’n oefeningen. Springen daarentegen is wel echt leuk. Ik spring altijd alles en ben dan ook heel betrouwbaar. Ruiters die nog nooit hebben gesprongen en het een beetje spannend vinden help ik dan ook altijd. Als je namelijk je balans even kwijt bent zorg ik meteen dat ik stop tot dat je weer goed zit. Lief van mij eh. Buitenritten vind ik ook heel leuk, ik loop dan ook altijd voorop want ik ben nergens bang voor. Wat dat betreft ben ik een echte topper; Lief, stoer en knap wat wil je nog meer!

Lees meer »

Somebody

Ik ben Somebody, maar iedereen noemt me Some. Ik ben een echte allrounder met een gouden karakter. Mijn vader is Nobody, het paard wat op het logo staat van de manege. Ik ben net als hem door Sander opgeleid en ik ben zelfs hier geboren. In m’n jonge jaren had ik nog wel eens wat streken maar dat is nu niet meer hoor. Ik heb ik het Z1 van de dressuur gelopen en ik ben dus ook een goed leerpaard voor vele. Omdat ik zo een lief karakter heb en al jaren ervaring kan eigenlijk iedereen op mij rijden, jong, oud, beginnend, gevorderd ik vind het allemaal prima. Naast de dressuur kan ik ook heel goed voor de wagen lopen, ik heb namelijk ook op hoog niveaus marathons gelopen. Ook springen en crossen vind ik altijd heel gaaf om te doen, dit mag alleen niet te vaak want dan krijg ik last van m’n voeten.

Lees meer »

Sunny

Deze stoere, maar ook zeer snelle welsh pony merrie wilt graag voor je werken. Onze Sunny, ook wel Sunrise genoemd🌞, is altijd goed te herkennen aan haar grote witte bles en mooie voskleurige vacht. Ze vind alles leuk om te doen; dressuur, springen, buitenritten, echt niets is te gek zolang ze maar lekker kan lopen🏇.

Lees meer »

Wosco

Ik ben Wosco. Ik ben een wat oudere lieve draver ruin. Ik ben via m’n vorige eigenaresse op de manege gekomen. Zij heeft me ook opgeleid t/m de L-klasse in de dressuur. Een dressuurproefje lopen is dan ook geen probleem. Ik kan namelijk heel netjes aan de teugel lopen. Galloperen is alleen wel moeilijk voor mij, ik ben dan ook niet voor niets een “draver”. Ook springen gaat niet heel makkelijk, ik ben er net iets te onhandig voor en mag dit dan ook niet te vaak doen, maar ik vind het wel leuk hoor! Buitenritten maken is toch wel het allerleukst, want dan kan ik lekker genieten van de buitenlucht en de omgeving en dit doe ik dan ook heel braaf. Verder ben ik dan ook een heel lief paard en zowel beginners als gevorderde ruiters kunnen op mij rijden. Wel kan ik soms wat streken hebben, dan ren ik namelijk in een keer terug naar stal, terwijl dat dan niet helemaal de bedoeling is. In de loopstal bij de andere paarden kan ik alleen wel echt een baasje zijn en kan ik een beetje boos kijken, maar het is niet slecht bedoeld.

Lees meer »

Zappa

Zappa is een van de betrouwbaarste paarden van stal, waar veel ruiters op hebben leren rijden. Dit komt omdat ze een hele lieve, maar ook vooral rustige merrie is en ze is ook nog eens van alle markten thuis. Zappa is op de manege geboren en opgegroeid, maar ze is niet altijd manege paard geweest. Voorheen heeft ze in het M1 dressuur gereden met haar vorige eigenaresse Miranda. Een mooie dressuurproef laten zien is dan ook geen probleem, maar springen dat vind ze toch wel het leukst! Ze is immers spring gefokt.

Lees meer »

Zizi

Deze lieve maar ook grote schimmelmerrie is een goed leerpaard voor vele ruiters. Bij haar vorige baasje Masja  (een van onze instructrices) heeft ze Z1 dressuur gelopen, dus de knopjes zitten erop. Alleen hebben sommige ruiters soms wel een beetje moeite om ze te vinden. Bij het springen is het een heel betrouwbaar paard en ze loopt zonder problemen een foutloos parcours, ze vindt dit dan ook erg leuk om te doen. Een lekker poetsbeurt wordt ook altijd wel gewaardeerd, vaak is dit ook wel nodig aangezien ze graag in de modder rolt. Maar het allerlekkerst is toch wel der oren aaien/masseren. Maar er is 1 ding waar je Zizi niet blij mee maakt en dat is water! Door een waterplas gaan is dan ook niet een optie, ze springt er eerder overheen dan dat ze er doorheen zou gaan.

Lees meer »