Agenda


Hieronder staan alle activiteiten en evenementen, die in de komende periode plaats zullen vinden bij de Paardesprong. Wilt u zich opgeven voor een van onze activiteiten? Dan kan dat door op de bijbehorende afbeelding te klikken. 

Voor alle activiteiten geldt minimaal een week van te voren afmelden anders blijft het inschrijfgeld verschuldigd, mits anders staat aangegeven.

FNRS Finale +BBQ

Op zaterdag 6 juli zal de finale wedstrijd plaatsvinden van de FNRS. Na de vele selectiewedstrijden zullen degenen met de beste rankingspunten hieraan deel mogen nemen. Wie dit zijn wordt na de laatste selectiewedstrijd in juni bekend gemaakt. Tijdens deze wedstrijd strijden alle finale deelnemers tegen elkaar om de kampioenstitel van 2024. Ben je niet geselecteerd? Niet getreurd, iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de andere aan te moedigen.

Daarnaast is er nog aansluitend aan de FNRS finale een gezellige BBQ (+- 19.00). Naast vers vlees zijn er ook diverse salades en lekker stokbrood, allemaal verzorgd door Kaldenberg slagerijen. Ben je vegetarisch of andere vragen? Overleg dan even naar de mogelijkheden (prijs kan afwijken).

En iedereen is van harte welkom! Dus niet alleen de deelnemers van de finale, maar ook de rest van onze manege ruiters. Daarnaast mag je ook broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes uitnodigen om gezellig mee te komen eten, te genieten van onze leuke carrousel en voltige demonstraties en om de finalisten aan te moedigen.

Het beloofd een gezellige dag te worden die je niet wilt missen!

Opgeven en betalen voor de BBQ kan aan de bar t/m 30 juni. Ook kan je je via de website opgeven, maar dien je alsnog voor 30 juni bij de bar te hebben betaald i.v.m. bestellen. Ben je toch van gedachte veranderd dan kan je je t/m 30juni nog afmelden.

Kosten bedragen €14,50 p.p. en ben je 12 jaar of jonger dan kost het €12,00. (excl. drankjes)

 

Lees meer »

(voor) selectie FNRS zitcompetitie

Jaren geleden hebben we eerder deelgenomen aan de FNRS zitcompetitie en het wordt weer een keer tijd om een nieuwe poging te wagen. Maar wat houdt dit precies in.

De FNRS zitcompetitie is een onderlinge wedstrijd tussen maneges voor de best zittende manege ruiter van het jaar. Zoals de term het al zegt, wordt er voornamelijk gekeken naar de houding en zit van de ruiter met lichtrijden, doorzitten (zonder beugels) en tijdens verlichte zit. Dit doen we in een groepje van +- 5 personen tegelijk. Iedereen krijgt ook een nummer zodat de jury kan zien wie wie is.

Je rijdt tijdens de "zit" proef verschillende oefeningen, maar het gaat niet om het netjes rijden van de oefening, maar puur hoe je zit tijdens het uitvoeren hiervan.

Om mee te doen aan de regiowedstrijden op zondag 13, 20 of 27 oktober, doen we eerst een onderlinge (selectie) wedstrijd op zaterdag 8 juni om te kijken wie door mogen. Zodra je geselecteerd wordt ga je dus naar de regiofinale. Hier gaan we dan met een groep naar toe, want dit is op een andere locatie! We nemen geen eigen paarden mee, want je krijgt daar een paard aangewezen. Ze willen namelijk testen of je op elk paard kan (leren) zitten.

De regio's zijn officiële wedstrijden, het is hierbij dus wel belangrijk dat je o.a. een correct outfit hebt en je paspoort in orde is. Je kan namelijk minpunten krijgen als je paspoort bv een pasfoto mist! Lees dus het handboek een keertje door voor de zekerheid.

Het mag dan wel een wedstrijd zijn en het is natuurlijk leuk om te winnen, maar ook is het een hele gave ervaring om een keer mee te maken. Dus ook al vind je je eigen houding niet goed of mooi, is het nooit verkeerd om dit te laten beoordelen.

 

Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op! 

Kosten bedragen €13,50 p.p (voor de voorselectie)

Hiervoor is geen paspoort nodig, bij de overige wel!

 

Let op! Mochten ze geselecteerd worden, dan zitten er nog wel extra kosten aan verbonden voor de deelname. Per deelname aan een wedstrijd (regio, kwart finale, etc.) zijn de kosten €17,50 p.p.

De vereisten voor deelname kun je vinden bij het aanmeldformulier.

 

Let op! de kwartfinale en (halve) finale zijn op 17 november en 8 december. Mocht je dus geselecteerd worden, is het misschien handig om deze data vrij te houden mocht je doorgaan.

Lees meer »

FNRS Selectiewedstrijden 2024!

Goed lezen wat de voorwaarden zijn mbt. het opgeven!

Aankomend jaar hebben we weer een aantal FNRS wedstrijden gepland staan. Net als vorig jaar zijn deze wedstrijden voor de selectie om kampioen te worden van 2024. Dit houdt in dat er meerdere wedstrijden gereden worden en de ruiters die dan het “beste” hebben gereden, mogen dan meedoen met een finale wedstrijd op 6 juli! Er staan een aantal wedstrijden gepland in de aankomende maanden. Namelijk op: zaterdag 20 januari, zaterdag 17 februari (carnaval special, hierbij mag je je verkleden om kans te maken op de schoonheidsprijs!), zaterdag 23 maart, deze data staan al vast. De overige FNRS wedstrijden staan gepland op 20 april, 18 mei, 22 juni. April is nog binnen, in mei en juni hopen we de wedstrijd buiten plaats te laten vinden. 

Om kans te maken voor een plaatsing in de finale, dien je tenminste aan 2 wedstrijden mee te doen. Heb je de mogelijkheid om een derde keer mee te doen, dan tellen de 2 best gereden proeven van de 3. Doe je een een 4e of zelfs een 5e wedstrijd mee dan tellen deze als reguliere wedstrijden en niet voor de selectie. Om iedereen een eerlijke kans te geven mag je eerst voor 1 datum opgeven! Vanaf 1 april mag je je voor een 2e datum opgeven en vanaf 14 april eventueel nog een derde keer. Geef je meerdere datums op, terwijl dat nog niet mag dan telt de eerst genoemde de rest komt te vervallen.

Er komen geen lijsten meer te hangen op de kantine deur, om het overzicht te houden voor ons als organisatie met alle inschrijvingen. Zodra er een aantal deelnemers zijn, wordt de inschrijflijst op de website geüpload en kan je zien of je op de lijst staat en welke keuzes je hebt ingediend. 

Rij je met je eigen paard mee, dan kan je geselecteerd worden voor de finale (mits voldoende deelnemers in de groep tijdens de wedstrijden). Maar je rijdt dan niet mee voor de prijzen.

 

Je kunt je zoals gewoonlijk opgeven voor de klasse F1 t/m F20, denk eraan dat bij de even klasse t/m F12 er theorie gedaan moet worden. Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan nu in via onderstaande link. Wil je meer informatie over de FNRS wedstrijd? Ga dan naar FNRS informatie of neem even contact met ons op. Voor verdere vragen kan je altijd terecht bij je instructeur.

Let op de proeven van 2022 worden gereden (in januari beginnen we met proef A) je moet zorgen voor een eigen voorlezer! Dit mag een vriendin zijn, je vader, je moeder, je oma, dat maakt dus niet uit. Als je hier vragen over hebt, laat het weten!

Kosten: €13,50 p.p.

Lees meer »

Ruiterkampen 2024 mei & zomervakantie

In de mei/ zomervakantie zijn er weer ruiterkampen!

Dit jaar is er zowel een 3-daags als een 2-daags ponykamp en ook tienerkamp. Het 2-daags kamp is voor de jongere ruiters onder ons, dus degene die nog niet zo lang rijden of het nog een beetje spannend vinden. Rij je al wel wat langer? Dan is het 3-daags ponykamp misschien wat voor jou of misschien wel het tienerkamp. Met het tienerkamp is het niveau al iets hoger en gaan we ook wat meer spannende dingen doen zoals de welbekende nachtrit!

Wat we allemaal gaan doen verschilt per kamp, maar één ding is zeker en dat is dat we elke dag gaan paardrijden. Zo, kunnen we bijvoorbeeld gaan springen, voltigeren, en met mooi weer een rondje naar buiten.

Naast het rijden gaan we uiteraard nog veel meer leuke en leerzame activiteiten doen, maar dat gaan we nog niet verklappen.

 

Lees meer »

KNHS outdoor Wedstrijden!

Outdoor KNHS (basissport) wedstrijd  B t/m ZZL paarden en pony's.

De proeven worden gereden op een eb- en vloedbodem op een rustige locatie. Onze buitenbaan is 42x80m en wordt verdeeld in 2 wedstrijdringen en 1 losrijring.

Contact persoon KNHS wedstrijd:
Marina Burgers

Mobiel: +31614297689

E-mail:marinaburger@hetnet.nl

Lees meer »

KNHS indoor wedstrijden

Indoor KNHS wedstrijd B t/m ZZL paarden en pony's.

Vaak is op de zaterdag middag tot en met de avond klasse B t/m L2

en op de zondag klasse M1 t/m ZZL

Losrijden is tevens indoor in een aparte rijbaan

Lees meer »