Carrousel les

Carrousel rijden is in tegenstelling tot de normale les een hele andere tak van de paardensport. In plaats van individueel rijden rij je namelijk in een team van 12 of 16 ruiters en paarden. Dit maakt het een moeilijke sport maar wel een hele leuke en gezellige. Juist samenwerken en goed communiceren zijn een must om een proef goed te laten verlopen. De proeven worden zelf in elkaar gezet en gereden op muziek. Na veel oefenen worden er dan vaak demonstraties of nationale wedstrijden gereden. Maar het belangrijkste blijft dat het erg leuk is om te doen.

 

Al vele jaren is carrousel een term bij ons op de Paardesprong. Zo hebben we met meerdere teams aan diverse wedstrijden meegedaan en hebben we zelfs een keer deel mogen nemen aan het NK en hebben hier een 10e plaats behaald. Op een gegeven moment is er een stop gekomen door omstandigheden en hebben we dit in 2021 weer opgepakt met een paardencarrousel team op de maandag avond van 20.00-21.00.  Nu zijn we ook bezig met het vormen van een enthousiast pony carrousel team op de donderdag van 18.00-19.00. Voor een sfeerimpressie kan je kijken naar een video via deze link:

Wil je graag onderdeel uitmaken van een van onze carrousel teams? Klik dan op onderstaande button en meld je aan!

let op! carrousel les is naast je reguliere les. Je kan dus niet alleen aan de carrousel meedoen en geen reguliere les rijden.