Huisregels


Algemeen

Zoals op ieder bedrijf, vinden ook wij het wel zo prettig als alles netjes is. Wij vinden het dan ook belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt door simpel weg zijn of haar spullen op te ruimen en het terrein (waar bv. je paard heeft gestaan) netjes achter laat. Wil je ergens gebruik van maken of iets lenen van ons, geen probleem. Maar zorg dat je het netjes teruglegt/achter laat.

Gebruik rijbaan

Aangezien we een combinatie manege en pension stal zijn, is het van belang dat er rekening gehouden wordt met de lessen (en evenementen). Als er geen lessen zijn is er voor het pension alle mogelijkheid om in de banen te rijden. Tijdens privé lessen mogen in de kleine binnenbak in overleg 2 pensionklanten erbij rijden en in de grote bak 3 pensionklanten. In de manegeplan app is de beschikbaarheid van de rijbaan bekijken.

Als je paard mest op de hoefslag, dien je dit meteen op te ruimen zodat er niet door heen gereden wordt. Mest op het midden mag ook aan het einde van de rit worden opgeruimd, maar het moet wel opgeruimd worden!

(bij) Voeren

Wij zijn van mening dat de paarden met ons voorbeleid voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Er wordt gevoerd op basis van wat het paard nodig heeft, hier wordt er gekeken naar het gewicht en de hoeveelheid beweging dat het paard krijgt. Mocht je toch bij willen voeren mag dat op eigen kosten en dan dien je dit zelf te geven (extra bakje tijdens de biks voerbeurten mag en kan dan door ons worden gegeven). Uiteraard zorgen we ervoor dat als een paard medicijnen, door het voer moet hebben, dat ze dit tijdens de reguliere voerbeurten krijgen. 

Extra hooi kan worden opgeslagen in een box in de kapschuur en overige brok/muesli etc. in het voerhok. Al het voer dient in afgesloten bakken/tonnen te zitten i.v.m. ongedierte. Lege zakken dienen thuis te worden weggegooid.

Stallen (onderhoud)

Het mesten, opstrooien en eventueel onderhouden aan de stallen wordt door ons verzorgd. Wel wordt het gewaardeerd als de pensionklanten zelf een beetje de stal netjes houden. Denk hierbij aan spinnenwebben raggen en schoonmaken voer/drink bak. 

In overleg is er de mogelijkheid om zelf je stal bij te houden, de hoeveelheid stro gebruik bepalen wij wel zelf. Mocht het zo zijn dat een stal erg vies of kaal is, terwijl deze wel was opgestrooid. Kan er in overleg nog een extra plak stro worden gepakt. 

Buiten zetten

Over het algemeen worden de paarden dagelijks buiten gezet (behalve bij extreme weersomstandigheden). Zodra de paddocks vrij zijn, is het toegestaan om je paard eventueel zelf (nog een keer) buiten te zetten. Hierbij dient er wel rekening gehouden te worden met elkaar, dus maximaal 20 tot 30 min en mest opruimen en kuilen dichtgraven.

Buitenzetten/losgooien in de binnenbak of longeercirkels is niet toegestaan.

Weideseizoen

In het voorjaar als het weer het toelaat gaan de paarden de wei op. Wij zorgen ervoor dat paarden binnen en buiten worden gezet. Om 16u gaan de paarden (standaard) naar binnen ons verzoek dan ook om paarden na 15u binnen te laten en niet nog terug op de wei te zetten aangezien ze zich dan vaak niet meer laten vangen. 

Aan het einde van het seizoen gaan "nieuwe" pensionpaarden niet meer mee de wei op, dit omdat het gras vaak op is en de kans dan groter is op dat ze elkaar niet met rust laten wat kan resulteren in verwondingen.

Het is toegestaan om gebruik te maken van sliertjes aan de halsters of een vliegennet. Deze dienen goed aan het halster bevestigd te zijn, wij gaan niet een los vliegennet en ook nog een halster opdoen. Eventuele vliegendekens/springschoenen mogen ook, maar dienen zelf te worden om gedaan of dien je om te laten. Peesbeschermers worden afgeraden.

Zadelkamer

Iedere pensionklant krijgt z'n eigen kastje. Wij gaan er vanuit dat de kastjes wel een beetje netjes worden onderhouden (geen open snoepzakjes, of natte spullen erin doen). Het gebruik van het dekjes/deken rek is voor de pensionklanten wiens paard in de buitenbox of ponystal staat. De paarden die gestald staan in de paardenstal hebben een buis waar dekjes en dekens overheen gehangen kunnen worden. Er mogen max. 2 dekjes op het dekjes rek en 2 dekens op het dekenrek gehangen worden.

Gebruik poets/wasplaats

Iedere pensionklant kan gebruik maken van de poets/wasplaatsen. Warm water gebruik is tegen een vergoeding van 1,- voor 3 minuten (muntjes kunnen gehaald worden bij de bar, contant betalen). Op het moment dat iemand aan het poetsen/zadelen is en iemand anders wilt zijn of haar paard douchen, dan gaat douchen altijd voor! Houdt hier dus ook rekening mee. Na gebruik van de wasplaats graag netjes achterlaten, geen mest of hoevenkrabsel laten liggen en na het wassen de wasplaats droogtrekken. 

Openingstijden

Zowel manege als pensionruiters dienen zich aan de onderstaande openingstijden te houden. Deze kunnen met feestdagen/vakantieperiodes variëren dit wordt dan van te voren vermeld. In overleg is het mogelijk om van deze tijden af te wijken en eerder of later nog op het terrein te komen (ivm. wedstrijd of afspraak hoefsmid etc.). Wel dien je er rekening mee te houden dat de zadelkamer niet altijd geopend zal zijn op de tijdstippen buiten de openingstijden.