FNRS paspoort


 

Manege de Paardesprong is aangesloten bij de FNRS. Paardrijden bij een FNRS manege heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Zo voldoen ze aan strenge veiligheidseisen, bieden ze een uitgebalanceerde ruiteropleiding aan en krijg je een eigen ruiterpaspoort van de KNHS, zodra de lesovereenkost verwerkt is. 

Opleiding
Of je hier nu komt omdat je verder wilt komen in de sport of dat je opzoek bent naar een wekelijks uurtje ontspanning: we hebben voor iedere ruiter een passend aanbod. Onze instructeurs/instructrices geven les volgens de ruiteropleiding van de KNHS. Zo weet je zeker dat je op een leuke en veilige manier leert paardrijden. 


Wij verkopen ook het boek Paardrijden met Plezier, waarin aanvullende informatie wordt gegeven over de ruiteropleiding. Bij dit boek zit ook een proevenboekje. We organiseren namelijk regelmatig FNRS wedstrijden waarmee je voortgang kunt meten. Alle ontwikkelingen in je ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de wedstrijden worden officieel vastgelegd in je ruiterpaspoort.

 

Ruiterpaspoort
Na het invullen van de lesovereenkomst ontvang je automatisch een persoonlijk KNHS ruiterpaspoort. Hierin kun je je vorderingen bijhouden als: lessen, buitenritten en behaalde diploma's. Het KNHS ruiterpaspoort is landelijk erkend en kan dus gebruikt worden bij alle FNRS ruitersportcentra. De ruiterpaspoorthouder is ook lid van de KNHS. 

De 7 voordelen van het ruiterpaspoort
Met het ruiterpaspoort:

  1. Ben je direct lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de overkoepelende bond van alle paardensporters in Nederland.
  2. Heb je de garantie dat je veilig leert paardrijden. Er worden hoge kwaliteit- en veilheidseisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony's en de instructeurs. Stichting Veilige Paardensport hanteert hiervoor een onafhankelijk veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland. Alle FNRS ruitersportcentra zijn in het bezit van dit certificaat.
  3. Je hebt toegang tot de landelijke erkende ruiteropleidingen, die speciaal zijn ontwikkeld om je plezierig en verantwoord te leren paardrijden.
  4. Je hebt als manegeruiter een aanvullende ongevallen-, wa- en rechtsbijstandsverzekering.
  5. Je kunt eenvoudig doorstromen naar de basis wedstrijdsport van de KNHS.
  6. Ontvang je elk kwartaal het paardentijdschrift Paard & Sport.
  7. Profiteer je regelmatig van interessante kortingsacties op paardensportevenementen en producten (zie www.knhs.nl/ledenvoordeel).

 

De kosten van het ruiterpaspoort bedragen €25,00 per jaar. Correspondentie en facturen van het ruiterpaspoort ontvang je van de KNHS. We willen je erop wijzen dat het ruiterpaspoort persoonsgebonden is en bij het stoppen van paardrijden bij een FNRS-ruitersportcentrum je deze zelf dient op te zeggen bij de KNHS. Wijzigingen, zoals adreswijziging, dien je ook zelf door te geven aan de KNHS. Dit kan gemakkelijk via www.mijnknhs.nl of door een mailtje te sturen naar www.servicedesk@knhs.nl. Vergeet hierbij niet je relatienummer te vermelden. Wanneer je wisselt van ruitersportcentrum blijft je ruiterpaspoort behouden, zodat je verder kunt gaan met je opleiding. 

 

 

Lesovereenkomst
Alle nieuwe leden vragen wij een lesovereenkomst in te vullen. Daarin worden afspraken omtrent lesfrequentie en betaling vastgelegd, evenals de afspraken die wij met de KNHS hebben. Wij sturen de lesovereenkomst op naar de KNHS om je ruiterpaspoort aan te vragen. Met een lesovereenkomst wordt je niet alleen lid van ons bedrijf, maar ook van de KNHS.