Paasspringen zondag 7 april

Het is alweer even geleden maar op zondag 7 april zal de baan weer vol staan met hindernissen voor een mooi parcours. 

Het paasspringen bestaat uit een aantal springlessen EN een parcours! Er zullen aan de hand van het aantal inschrijvingen, twee springlessen van 1 uur gegeven worden. 1 voor de startende/jongere springers en 1 voor de meer ervaren springers. Tijdens de springles ga je in een groep onder begeleiding van Daphne oefenen met het springen. De lessen zijn om 10.30 en 11.45.

De kosten voor het deelnemen aan de springles junior (<15) zijn €25.- en voor senior €27,50

 

Naast de lessen zullen we rond 14.30 beginnen met het parcours springen. Vooraf is er de mogelijkheid om het parcours te verkennen, want je moet zelfstandig het parcours rondsturen (bij 30cm wordt er een beetje geholpen). Rij je foutloos, dan mag je ook meteen barrage rijden, hierbij gaat het om een snelle tijd en foutloos rijden! Voor het parcours kan je je inschrijven voor de klasse 30cm, 50cm of 70cm (voor eigen paarden 90cm).

In tegenstelling tot voorgaande springwedstrijden is dit ook een officiële FNRS wedstrijd! Je kan dus ook een stempel(s) halen in het paspoort. Regels zijn op onze website te vinden (klik hier), lees ze goed door!

 

De kosten voor het parcours met een manegepaard zijn €13,50-.

De kosten voor het parcours met een eigen paard zijn €12,50-.

Met je eigen paard mag je je ook opgeven voor een tweede parcours voor €7,50 (alleen het eerste parcours telt mee voor de prijzen en eigen paarden hebben een aparte prijsklasse ondanks hoogteverschil)

 

Om de paarden zo eerlijk mogelijk te belasten doen we het indelen op een andere manier dan met de dressuur. Je kan je nu opgeven met welk paard je parcours wilt springen. Bij elk paard staat aangegeven t/m welke klasse deze mag springen (max 50 = 50 of 30cm), daarnaast mag het ene paard bijvoorbeeld maar 1 parcours springen en de ander 2. Het is dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Het is mogelijk om meerdere keuzes aan te vinken als het ene paard dan al vol zit kunnen we keuze 2 of 3 pakken (volgorde aangeven) zodat je als nog mee kan doen. Je mag je voor max. 1 parcours opgeven of de les (niet beide), mocht er toch nog plek zijn na 1 april mag je je evt extra opgeven.

 

Twijfel je of het verstandig is om mee te doen, overleg dan eerst met je instructeur.

Afzeggen dient ten minste een week van tevoren gemeld te worden. Anders blijft het startgeld verschuldigd.

 

Inschrijving is nog niet geopend!